Megvettem, de hogyan tároljam?

A tüzifa fajtákat testsűrűség szerint is feloszhatjuk:

Igazán könnyű fák csoportjába tartoznak például a feketenyár, cédrus. A könnyű fák csoportját a hárs, fűz, vadgesztenye, éger és egyéb fenyő fajták alkotják. Nehéz fák az akác, vadkörte, bükk, kőris, tölgy.

A tűzifa tárolását a szakavatottak, nyirkos hidegben is melegen ajánlják aprított változatában.  

Mondván kisebb darabban kevesebb időt vesz igénybe a fa kiszáradása. Otthoni farakásunkat úgy készítsük el, hogy az alsó sor alatt és farakásunk mögött körülbelül 10-12cm-es légrést hagyjunk, az aprított fa között egy-egy kézfejnyi távolság essen. Esővédett oldalra tegyük, szellősebb fóliát szintén használhatunk.  A pincékben tárolt tűzifa sajnos inkább befülledést eredményez, mintsem száradást. Ezért ott nem ajánljuk farakásunk helyét. A tüzifa száradása attól is függ, hogy milyen típusú, illetve mennyi nedvességtartalommal vásároltuk meg tüzelőnket.

Rendhagyó farakás ízelítő, a vállalkozó kedvű vásárlók számára:

Ha aggasztó kérdésekkel találjuk szembe magunkat, ne féljünk feltenni azokat tűzifánk megvásárlásakor!

Leave A Comment