Kemény tűzifát ősszel is!

Azt már tudjuk, hogy a legelterjedtebb fűtőanyag szinte ősidők óta a tűzifa.

Manapság kellő kényelemmel ellátott otthonunk melegedéséhez leginkább a cserépkályhát, kandallót illetve fa tüzelésű  kazánt használunk. Saját tűzifánk beszerzését jóval a tüzelési szezon előtt érdemes beszerezni. Ha ezt mégsem tennénk meg hónapokkal a hideg beköszönte előtt, a fakereskedések árai között való tájékozódás is fél sikert jelenthet. Ugyan úgy, mint az általunk gondolatba szedett kérdések feltétele a kereskedők irányába. Nem árt utána kérdeznünk a fa nedvességének tartalmáról, milyen lehetőségeink vannak a különböző fa fajtáknál, milyen tüzelési eszközbe milyen a legmegfelelőbb fajta? Milyen lehetőségeink vannak a tűzifa megvételekor? Kalodás tűzifát szeretnénk-e, vagy ömlesztett formában?

Sok esetben előfordul, hogy a vásárló kuglizott, illetve rönk formájában szeretné tűzifáját. Mindez megbeszélés tárgyát képezi a legtöbb esetben.

Az igazán jó tűzifa a bükk, akác, kőris vagy a tölgy. Ezen fa fajták mindegyikét a kemény tűzifák csoportjába soroljuk. Az ilyen tüzelők fűtőértéke a legnagyobb, hosszabb ideig tartják és adják a meleget számunkra.

A tűzifa mennyiségét illetően manapság már a nagyobb áruházakban is kapható kisebb kiszerelésben a megvásárlásra szánt fa.

Praktikus lehet azok számára, akik hely szűke miatt nem tudják megoldani  tüzelőjük tárolását, vagy nem a mindennapi használatra törekednek, akár a gáz fűtés melletti otthonukban.

Rossz kérdés nincs leendő tűzifánkkal kapcsolatban, maximum elmulasztott!

Leave A Comment